Egyéni coaching

A coaching az élet sokféle területén nyújt támogatást. Segít meghatározni azt, hol tartasz most, segít a személyes, konkrét célod megfogalmazásában, ahová eljutni szeretnél, valamint hozzájárul az oda vezető út megtalálásában is.

 A coaching célja nem más, mint az, hogy a különböző élethelyzetből adódó nehézségeidet a lehető legteljesebben éld meg, merj felelősséget vállalni, ismerd a lehetőségeidet, élni is tudj velük, legyél képes mozgósítani a rendelkezésedre álló erőforrásaidat, s mindezek alatt közelebb kerülj önmagadhoz, belső egyensúlyodhoz, annak érdekében, hogy a számodra problémát jelentő élethelyzeten változtatni tudj.

 A coaching nem pszichoterápia, nem is tanácsadás, hanem egy olyan fejlesztő, támogató folyamat, ahol a fókusz a jelenen és a jövőbeni változásokon van elsősorban. Vissza- visszatér a múltra, de csak abból a célból, hogy kikristályosodjanak   a jelen helyzetre való reakcióid, válaszaid.  A megoldást a coach segítségével te valósítod meg.

A coaching egy olyan közös munka, közös tanulási folyamat, melyben a coach és az ügyfél szövetséget köt a fejlődésre. A folyamat során együtt határozzuk meg az irányt és a kereteket közösen töltjük meg tartalommal.

A folyamat során végig támogatlak téged, Segítséget nyújtok abban, hogy mit és hogyan tegyél másként. hogy ne csak megtervezd a személyes célod hanem el is indulj az oda vezető úton és a későbbiekben el is érd azt.

Milyen esetben javaslom?

  •  Ha fontos döntés előtt állsz.
  • Ha új célokat, vágyakat valósítanál meg, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá.
  • Ha úgy érzed elakadtál egy nehéz élethelyzetben, vagy feladat végrehajtásában, nem haladsz előre, nincsen motivációd.
  • Ha olyan élethelyzetben vagy, amin tudod, hogy változtatni, kellene, de egyedül nem érzed magad elég erősnek( pl, munkahely, karrier, életvitel, párkapcsolat, -szülő-gyerek kapcsolat.)
  • Ha javítani akarsz kapcsolataid minőségén.
  •  Ha Életszervezési, életvezetési gondjait vannak.
  •  Ha változtatni akarsz az egyes helyzetekre adott reakciódon.
  • Sikeresebb, hatékonyabb akarsz lenni.
  • Sikeresebben szeretnél alkalmazkodni a változásokhoz.
  • Ha önismeretet fejlesztenéd.

Hogyan épül fel a coaching folyamat és mi az eredménye?

A coach a benned meglévő, képességeket, készségeket, hozza elő, inspirál, motivál és támogat abban, hogy ezeket tudatosabban tudjad használni az életed különböző területein. Vagyis a coaching folyamat eredménye nem más, mint változás, fejlődés, tanulás.  

A coach a közös munka során a támogatását adja kérdéseivel visszajelzéssel, különféle eszközökkel,  módszerekkel, melyek később is elővehetőek, használhatóak.
A coaching folyamat eredményeként közelebb kerülsz önmagadhoz, jobban tudod képviselni magad, megtalálod a belső egyensúlyod, amely hozzájárul ahhoz, hogy boldogabb, teljesebb élj.

Mire számíthatsz a coaching üléseken?

Egy ülés időtartama általában 1-1,5 óra. a Találkozókat heti kétheti rendszerességgel ütemezzük. Első alkalommal megismerkedünk egymással, a témáddal, amivel   foglalkozni szeretnél, tisztázzuk a közös munka feltételeit, és ha mindketten úgy érezzük, tudunk és szeretnénk együtt dolgozni, akkor elkezdjük a közös munkát. Egy coaching folyamat változó hosszúságú lehet, de rendszerint legalább 5 alkalom, hogy elinduljon benned változás.

Ha úgy érzed, elakadtál, szeretnél változtatni az életeden, magadon, akár a magánéletedben, akár a munkádban és ehhez segítségre van szükséged fordulj hozzám bizalommal!

Bejelentkezni emailben, vagy telefonon van lehetőséged a megadott elérhetőségeken!